תסמונת רגליים חסרות מנוח אצל הורים וילדים

הורות לילד עם תסמונת רגליים חסרות מנוח (RLS) יכולה להיות חוויה מהממת עבור כל משפחה. הפרעה כרונית זו משפיעה על עד 10% מהילדים ועלולה לגרום למצוקה פיזית ונפשית משמעותית. אמנם אין תרופה ל-RLS, אך ישנם מספר טיפולים ואסטרטגיות שיכולים לעזור להקל על התסמינים ולשפר את איכות החיים של הילד. כהורה, חשוב להבין את המצב הזה, את הסיבות שלו ואת הטיפולים הקיימים. עם הידע הנכון והתמיכה הנכונה, אתה יכול לעזור לילדך לנהל את ה-RLS שלו ולחיות חיים נוחים ומלאים.

מהי תסמונת רגליים חסרות מנוח

תסמונת הרגליים חסרות המנוחה (RLS) היא מצב נוירולוגי המאופיין בדחף בלתי נשלט להזיז את הרגליים. דחף זה מלווה לעתים קרובות בתחושות לא נוחות, כגון גירוד, עקצוץ, צריבה ו"סיכות ומחטים". התחושות יכולות להיות קלות או קשות, ולעתים קרובות הן משתנות בעוצמתן לאורך זמן. תחושות אלו חולפות רק כאשר הרגליים נעות. RLS מאובחן לעיתים קרובות כנדודי שינה או חרדה. שלא כמו נדודי שינה, RLS יכול להופיע בכל שעה של היום, כולל במהלך השינה. שלא כמו חרדה, RLS אינה הפרעה פסיכולוגית ואינה מגיבה לתרופות נוגדות חרדה. RLS הוא מצב כרוני, אך ניתן לטפל בו ביעילות עם הטיפול הנכון והתאמות באורח החיים.

תסמינים של RLS בילדים

עקצוץ או חוסר תחושה ברגליים ילדים עם RLS עלולים לחוות עקצוץ או חוסר תחושה ברגליים. זה עשוי להיות מורגש ברגל אחת או בשתי הרגליים. כאשר הם במצב מנוחה, התחושה עלולה לעלות. כשהם מזיזים את רגליהם, התחושה עלולה לרדת. חלק מהילדים עלולים גם לחוות חוסר תחושה בידיים כתוצאה מ-RLS. התכווצויות הן סימפטום נפוץ נוסף של RLS בילדים. התכווצויות רגליים עשויות להיות מורגשות ברגל אחת או בשתי הרגליים. הם עשויים להיות מורגשים גם בכפות הרגליים או, במקרים נדירים, בידיים. חלק מהילדים עם RLS מוצאים את עצמם נעשים חסרי מנוחה, אימפולסיביים וחסרי סבלנות. זה עשוי להיות בולט במיוחד במהלך השינה. RLS יכול לגרום לעלייה בטונוס השרירים, המתאפיין בעלייה במתח השרירים ובעוויתות ברגליים.

גורמים ל- RLS

RLS הוא מצב תורשתי שיש לו מרכיב גנטי חזק. למרות שהסיבה המדויקת ל-RLS אינה מובנת במלואה, מאמינים שיש הפרעה במוליכים העצביים במערכת העצבים המרכזית. כמה מצבים רפואיים שיכולים לעורר RLS בילדים כוללים אנמיה מחוסר ברזל, הפרעות אנדוקריניות (למשל מחסור בהורמון גדילה), יתר פעילות בלוטת התריס והפרעות בכליות. ישנם גם כמה גורמים סביבתיים שעלולים לעורר RLS בילדים אלה כוללים חשיפה לקפאין, רעשים חזקים, מתח וחוסר שינה.

אִבחוּן

אין בדיקה אבחנתית ל-RLS בילדים. במקום זאת, הרופא מחפש תסמינים מסוימים ומבצע אבחנה מבדלת. אבחנה מבדלת היא רשימה של מצבים שעלולים לגרום לתסמינים שהילד חווה. הרופא ישאל על ההיסטוריה הרפואית של ילדך, התסמינים, הרגלי השינה והתזונה. הם גם יבצעו בדיקה גופנית כדי לשלול כל גורם אפשרי אחר לתסמינים של ילדכם. האבחנה של RLS מבוססת על הדברים הבאים. נוכחותם של התסמינים המפורטים לעיל חיונית לאבחון של RLS. הרופא ישלול כל מצב אפשרי אחר שעלול לגרום לתסמינים.

אפשרויות טיפול

הטיפול המתאים ביותר עבור כל ילד שונה ותלוי בסימפטומים של הילד, גילו וגורמים נוספים. באופן כללי, אפשרויות הטיפול עבור RLS בילדים זהות לאלו שהן עבור מבוגרים. אחת מאפשרויות הטיפול הנפוצות ביותר עבור RLS בילדים היא השימוש בחומרים ממריצים. לעתים קרובות משתמשים בחומרים ממריצים לטיפול בסימפטומים של RLS. תוספי ברזל משמשים לעתים קרובות לטיפול באנמיה מחוסר ברזל, מצב שכיח ב-RLS. תרופות אחרות המשמשות לעיתים לטיפול בסימפטומים של RLS כוללות תרופות נוגדות פרכוסים, תרופות נוגדות דיכאון ואופיואידים. אפשרויות טיפול אחרות עבור RLS בילדים כוללות. אחת הדרכים היעילות ביותר לטיפול ב-RLS היא לשנות את הסביבה או ההרגלים של האדם. זה עשוי לכלול שינוי תזונה או שגרת שינה. מחקרים מראים שפעילות גופנית סדירה יכולה לעזור להפחית את הסימפטומים של RLS.

כישורי העתקה

החיים עם RLS יכולים להיות מאתגרים הן עבור הילד והן עבור הוריו. על מנת להתמודד עם מצב כרוני זה, חשוב להישאר חיובי ותומך. הנה כמה דברים שאתה יכול לעשות כדי לעזור להתמודד עם RLS. הישאר מעודכן, ככל שתלמד יותר על RLS, כך תהיה מצויד יותר לתמוך בילדך ולנהל את ההפרעה. בניית רשת תמיכה, רשת של חברים ובני משפחה שבקיאים ב- RLS יכולה לעזור לך להתמודד. שמרו על עצמכם, אתם יכולים להיות התמיכה הטובה ביותר עבור ילדכם אם תדאגו לעצמכם. מסע ה-RLS הוא ארוך וקשה. קבלו את המסע כפי שהוא והיו סבלניים גם לעצמכם וגם לילדכם.

אֶמְצָעִי

אם אתה חי עם ילד שיש לו RLS, חשוב למצוא קבוצת תמיכה שמתמקדת ב-RLS. ישנם בלוגים רבים שנכתבו על ידי הורים לילדים עם RLS שיכולים לעזור לך להבין טוב יותר את ההפרעה. ישנם מספר ספרי ילדים המתמקדים ב- RLS. ספרי קריאה שנכתבו לילדים עם RLS. ישנם מספר ספרים שנכתבו לילדים עם RLS. ספרים אלה עוזרים לילדים להבין טוב יותר ההפרעות שלהם. ישנן קהילות מקוונות רבות שבהן הורים לילדים עם RLS יכולים להתחבר.